27 februarie 2013

20 de lucruri pe care trebuie să le faci înainte să mori





Ce îți trece prin minte când citești titlul de mai sus? Ce anume te-a atras mai mult : simpla curiozitate ori să descoperi ceea ce nu ai făcut? Există un singur răspuns : Dave Freeman " 100 things to do before you die ".


Nimic nu se compară cu o seară de jazz în Chicago ...
Mesajul linear al cărții este: trăiește fiecare zi ca și cum ar fi utima. Personal, până la încetarea din viață ar fi îndeplinit 50 din cele 100 publicate.


Ți-am pregătit o listă cu lucrurile de neuitat pentru ca viața ta să fie trăită la cel mai înalt nivel.


1. Pașește pe fiecare din cele 7 continente ale Globului. Antarctica poate fi o experiență destul de dură, dar odată străbătute te poți numi într-adevăr " un călător al lumii ".


2. Călărește ceva mai mare decât un cal . Explorând jungla în spatele unui elefant de doi metri, va fi ceva ce cu siguranță îți vei aminti mereu.


3. Vizitează un bar de blues din Chicago. Ce poate fi mai relaxant decât să te desprinzi de muzica comercială și să descoperi sufletul jazz-ului ?


4. Învață o limbă străină. Cu siguranță trebuie să investești mult timp și poți întâmpina dificultăți, dar sunt multe modalități de a-ți ușura munca.


5. Scufundă-te cu un pui de rechin. Înotând alături de aceste gentile animale este de departe cea mai curată nebunie pe care o poți experimenta în viață.


6. Participă la o paradă a Carnavalului în Brazilia. Nu ai avut o noapte wild până nu ai fost la cea mai grandioasă petrecere în țara celor mai mari party-uri.


7. Dansează tango în Argentina.


8. Traversează biped calotele glaciare. Este posibil ca de această aventură generațiile viitoare să nu aibe parte, așa că profită din plin.


9. Vizitează locul de unde izvorăște unul dintre cele mai mari râuri ale lumii. Râuri spectaculoase, precum Nilul, au începuturi amețitoare.


10. Escaladează un munte vulcanic.


11. Cumpără o barcă și învață să vâslești. Înainte de Frații Wright, toată lumea călătorea prin puterea vântului. Este una dintre cele mai durabile modalități de a călători.


12. Fă o baie în râul Gange. Nu este o modalitate spirituală de a explora inima Indiei?


13. Petrece 24 de ore singur/ă în junglă.


14. Învață cum să prepari un fel de mâncare tradițional. Care este lucrul pe care îl au în comun toți oamenii? Mâncatul.


15. Mergi la Olimpiade! Orice ai spune despre caracterul comercial al Jocurilor Olimpice, acesta reprezintă unul dintre cele mai mari evenimente planetare.


16. Locuiește la Polul Nord.


17. Bucură-te de o țigară special " rulată " în Cuba.


18. Ascultă performanța orchestrei din Viena.


19. Parașutismul. Este o adevarată desfătare să simți cum plutești deasupra tuturor.


20. Dă mâna cu cineva care într-adevăr a schimbat o țară.


Voi ce listă aveți? :) 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu